0150 48 99 55


Valla Däck-koncernen blir en del av norska Norgesdekk AS

Pressrelease 2022-08-08

Bolaget Valla Däck AB med dotterbolagen Valla Däckverkstad AB och Idealimport AB blir en del av det norska bolaget Norgesdekk AS. Norgesdekk köper 67 % av aktierna medan de tre tidigare ägarna Conny Gustafsson, Kenneth Undberg och Mats Andersson fortsatt kommer att äga resterande 33 %. Därmed kan Norgesdekk etablera sig i Sverige tillsammans med den traditionsrika däck- och fälggrossisten som Conny, Kenneth och Mats kommer att fortsätta delta och investera i. Koncernen, som fyller 40 år i år, omsatte drygt 190 miljoner kronor 2021.

"Norgesdekk har haft en fantastisk organisk utveckling de senaste åren, men vi vill öka tillväxttakten för att möta mer internationell konkurrens och bli en ännu mer attraktiv partner för kunder och leverantörer", säger Ansgar Raastad, vd, Norgesdekk. ”Sverige är en marknad som vi har följt länge. Det finns många likheter med Norge, inte minst vad gäller miljön och fokus på nordiska vinterdäck och är därmed en naturlig marknad att etablera oss på nu när vi vill ha tillväxt utanför Norge", fortsätter han. Jone Stangeland tillägger: "Vi är imponerade av vad det duktiga gänget i Valla Däck AB har byggt upp och hur de arbetar gör oss övertygade om att det här kommer att bli en bra allians". Jone är ekonomi- och produktchef samt styrelseledamot och aktieägare i Norgesdekk.

Valla Däck, Nyahjul och Idealimport är idag etablerade varumärken i både däck- och bilbranschen med sitt säte i Sveriges demografiska mitt. ”När bolaget startades som en lokal däckverkstad i Valla kunde jag aldrig drömma om att vi skulle vara där vi är idag” säger Conny Gustafsson. ”Det är med stolthet jag och min bror Kenneth nu summerar resan, så här långt. Efter 40 år har anställda, leverantörer och kunder blivit en del av oss själva och det var därför helt avgörande för oss att hitta rätt partner inför nästa steg. Vi känner att Norgesdekk är den partner vi önskar med rätt bakgrund, företagskultur och rätt människor. Här kommer både anställda och vi att trivas tillsammans med våra kunder och leverantörer, gamla som nya. Jag känner stor entusiasm och stort förtroende för den spännande resa vi och Norgesdekk startat med denna ”affär”, avslutar Conny Gustafsson, Valla Däck AB.

Bröderna, Conny och Kenneth, kommer fortsatt att arbeta i bolagen och vara aktiva i verksamheterna som tidigare. Mats Andersson som jobbat i Valla sedan 2021 kommer att ta rollen som vd och leda den dagliga verksamheten. ”Det är en spännande utmaning jag antagit med framgångsrika förebilder i både Sverige och Norge. Det är ett hedersuppdrag att förvalta det Conny och Kenneth byggt upp och fantastiskt roligt att få utvecklas vidare med vår nya huvudägares satsning och framtidsplaner”, säger Mats Andersson.

Från vänster: Mats, Kenneth, Conny, Jone, Ansgar

Om Norgesdekk: Norgesdekk AS har sitt ursprung i Jæren Dekk-koncernen och etablerades som en oberoende grossistkedja i februari 2010. Norgesdekk AS har sedan starten haft en mycket stark utveckling och är idag Norges största oberoende däck- och fälggrossist. Genom förvärv och start-ups finns vi idag representerade i stora delar av Norge med totalt 7 filialer från Narvik i norr till Kristiansand i söder. Vi är cirka 105 anställda med en omsättning på närmare NOK 1 miljard 2021.

Om Valla Däck: Valla Däck etablerades som en lokal däckverkstad med grossistförsäljning i Valla 1982 av Conny Gustafsson. Egen distribution utvecklades tidigt med målsättning att alltid leverera med konkurrenskraftiga priser, leveranssäkerhet och bästa kundservice. Framgången i konceptet har stadigt utvecklat företaget och dotterbolagen som idag har etablerat försäljning över hela Sverige. Idag sysselsätter Valla Däck AB, Nyahjul, Valla Däckverkstad AB och Idealimport AB cirka 30 personer med en omsättning på drygt 190 miljoner 2021.

Kontakt

Norgesdekk AS: https://www.norgesdekk.no/

Ansgar Raastad, vd/koncernchef. Telefon: +47 922 42 441, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jone Stangeland, ekonomi- och produktchef /styrelseledamot. Telefon: +47 901 62 683, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valla Däck AB: https://valladack.se/

Conny Gustafsson. Telefon: +46 730 68 55 01, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kenneth Undberg. Telefon: +46 730 68 55 00, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mats Andersson. Telefon: +46 702 83 85 58, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.